Docenten

Wilma Bijl

Wilma is docent Healing Touch en verpleegkundige. Zij verzorgd sinds 2013 de lessen complementaire zorg (CZ) bij de V&VN afdeling CZ en de lessen energetische zorg. Zij is opgeleid door Healing Beyond Borders volgens het curriculum van Healing Touch ©. Daarnaast werkt zij momenteel als kwaliteitsverpleegkundige bij de thuiszorgorganisatie SMT. Wilma heeft bij Buurtzorg het CZ-zaadje gepoot waardoor integratieve zorg nu een onderdeel is binnen Buurtzorg. Zij heeft samen met 2 andere verpleegkundigen een Case Study Healing Touch interventies bij mensen met de ziekte van Parkinson geschreven en is momenteel bezig met een Case Study Healing Touch bij mensen met Long-Covid klachten. Zij heeft de jaaropleiding CZ en de implementatie (samen met M. Busch) voor de afd. CZ geschreven. In 2023 is de handreiking ‘complementaire zorg voor volwassen’ en voor kinderen gepubliceerd waar zij aan mee heeft gewerkt. Verder zit Wilma in het bestuur van het expertisecentrum energetische geneeskunde.

Aart Eliens

Aart is verpleegkundige (niet praktiserend) en verplegingswetenschapper. Hij werkte als verpleegkundige in de GGZ en het algemeen ziekenhuis. Daarna werkte hij onder meer lang als docent verpleegkunde aan de bachelor verpleegkunde en de opleiding tot verpleegkundig specialist. Aart was hij lang actief in de verpleegkundige richtlijnontwikkeling en als redacteur van verschillende tijdschriften en op het moment als redacteur bij de tt.wijzer. Hij publiceerde een lange reeks artikelen en boeken over onder meer de identiteit van verplegen,werkmethodiek, verpleegkundige. Samen met onder meer Nancy Strybol was hij redacteur van vijf leerboeken: de reeks Effectief Verplegen. In 2022 maakte hij het Witboek 2022. In dit Witboek spreken 1.162 helpenden, verzorgenden, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten zich uit over hun beroepstrots en de waarde van hun vak voor de zorgvrager en de samenleving. Zijn laatste boek ‘Interventies voor Goed Werk’ (juni 2024) bevat 24 interventies om werkplezier te bevorderen om hiermee burn-out tegen te gaan.

Nancy Strybol

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Christa Voorn

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.