Over ons

Bestuur

Wilma Bijl is in 1997 in contact gekomen met spiritualiteit. Vanuit het verpleegkundig vak heeft zij zich hier meer in gaan verdiepen en heeft Cursuscentrum Complementaire Zorg opgericht.  Wilma verzorgt verschillende opleidingen op het gebied van complementaire zorg (CZ). Daarnaast is zij de eerste verpleegkundige in Nederland die het curriculum Healing Touch kan onderwijzen. Verder is Wilma kwaliteitsverpleegkundige waar zij haar expertise op het gebied van CZ volledig in kan zetten. Haar motto is dat complementaire zorg de Kracht van Eenvoud is.

 

Anno Bijl is de stille krachtige motor achter de academie. Hij heeft zich net als Wilma verdiept in de spiriualiteit en heeft zich verder ontwikkeld als spirituele kunstenaar. Zijn aquarellen worden gebruikt om onder anderen inzchtkaarten te maken. Deze kaarten kunnen een waardevolle hulpmiddel zijn voor persoonlijke groei, zelfreflectie en intuïtieve begeleiding. Doordat Anno de Academie een warm hart toedraagt komt de totale opbrengst van zijn werk ten goede voor de Academie.

Ontstaan van de Academie

 

Nancy Strybol en Wilma Bijl hebben elkaar in 2011 ontmoet en vanaf dat moment werken zij samen. Wij zijn van mening dat integratieve zorg en integratieve verpleegkunde noodzakelijk zijn om toekomstbestendige ondersteuning aan zorgvragers te bieden. Om verpleegkundigen mee te kunnen nemen in deze ontwikkelingen is het belangrijk dat verpleegkundigen onderwijs in integratieve verpleegkunde kunnen volgen. Met deze wens in ons achterhoofd hebben wij op 1 augustus 2024 de Academie Integratieve Zorg (AIZ) opgericht. Vervolgens hebben we  Aart Eliens benaderd met de vraag of hij samen met ons de opleiding Integratieve Verpleegkunde wil ontwikkelen. Aart  begrijpt de noodzaak van integratieve verpleegkunde en zo kunnen wij met trots zeggen dat in september 2025 de opleiding Integratieve Verpleegkunde van start gaat.

De academie Integratieve Zorg streeft, als een actieve academie naar holistisch integratief verplegen. Integratieve zorg is een nieuwe visie op zorg. De wisselwerking tussen lichaam en geest wordt erkend en betrokken bij preventie en herstel in ziekte.

De stichting stelt zich tot doel: het ontwikkelen en uitbouwen van een instituut voor opleiding, bijscholing, nascholing en onderzoek op het gebied van Integratieve Verpleegkunde en Integratieve Gezondheidszorg

 

 

Docenten

De docenten die de lessen bij de AIZ verzorgen zijn vanuit hun vakgebied opgeleid en verzorgen de lessen vanuit de integratieve zorg insteek.

 

Docenten

    • Wilma Bjil
    • Aart Eliens
    • Nancy Strybol
    • Christa Voorn

Adviesraad

 

  • Aart Elien
  • Nancy Strybol
  • Tineke Limbach